קחו אתנחתא קלה מחיפוש נכס באתר שלנו, כדי להציץ בדירות מיוחדות בתל אביב  :)

 
 בתים בתל-אביב מבפנים 2013
 

בתים מבפנים: דירת 37 מ"ר, וילה בסגנון ערבי

אפשר לבשל בדירת חדר פצפונת? איך נראית דירת נופש של זוג שחי מחוץ לעיר? ומי השגריר שמעביר את לילותיו בווילה מפוארת ביפו?  לרגל אירוע "בתים מבפנים" שנערך בסוף השבוע, קבלו הצצה לחמישה  בתים קטנים וגדולים מהחיים

  דידי רפאלי | הביתה | פורסם 02/05/13 14:14:36

 האם אפשר לגור בכיף בדירת חדר? איך מעצבים דירת נופש לזוג שחי מחוץ לעיר וכיצד מתכננים   וילה על גג? בסוף השבוע הקרוב (2-4/5) יערך אירוע  "בתים   מבפנים"  בתל אביב, זו השנה השביעית, והקהל הרחב מוזמן להצטרף לסיורים וביקורים במגוון רחב של דירות מעוצבות, בתים   ומבנים ציבוריים מעניינים ברחבי העיר. רגע לפני שהתל אביביים פותחים את דלת ביתם לקהל  הרחב, אתם מוזמנים להצטרף אלינו לסיור מקדים בשטח.

לופט יפואי עם גופי תאורה מעוצבים. עיצוב: איילון גביש ונעמה שטייגמן גביש
 
צילום׃  עמרי אמסלם
 

 בית המנורות ביפו

שטח הדירה: 65 מ"ר
מעצבים: איילון גביש, נעמה שטייגמן גביש, Studio Twilight, 2011

במשך ארבעה חודשים שיפצו בני הזוג, מעצבי התאורה, נעמה שטייגמן ואיילון גביש, את הדירה בה הם מתגוררים בבניין יפואי ישן, כמעט לגמרי לבדם. את החלל של דירת שלושה חדרים מוזנחת, הם פתחו והפכו ללופט, בתוספת של חדר שינה קטן. גם הריהוט בדירה שופץ ונבנה על ידם.

במרחב שהתקבל הם בחרו להשאיר מוטיבים גולמיים כמו קורות בטון חשופות. הרצפה בחלל המרכזי כוסתה בפרקט, ובמטבח - שני מטרים מרוצפים בגרניט פורצלן, מה שיוצר מעין שטיח לאורך משטח העבודה. דגש רב הושם בבחירת גופי התאורה בבית. לכל חדר ופינה הותאמה מנורה פונקציונלית ומעוצבת. המנורה שמאירה את שולחן האוכל באור רך, למשל, עוצבה על ידי שטייגמן והיא מורכבת מאהיל שעשוי מצמחים מיובשים.

כתובת: רחוב שבטי ישראל 14 פינת רחוב יהודה הימית 19, כניסה א', קומה 4, יפו.

אור שמתאים לאירוח או לבישול. עיצוב: איילון גביש ונעמה שטייגמן גביש
 
צילום׃  עמרי אמסלם
פתרונות תאורה מתאימים לכל פינה בבית. עיצוב: איילון גביש ונעמה שטייגמן גביש
 
צילום׃  עמרי אמסלם
צמחים מיובשים הופכים לאהיל. עיצוב: איילון גביש ונעמה שטייגמן גביש
 
צילום׃  עמרי אמסלם

 

וילה על הגג ברחוב טשרניחובסקי

שטח הדירה: 170 מ"ר שטח בנוי, 160 מ"ר שטח מרפסות
יזמות תכנון ועיצוב הפרויקט: אילון ערמון; אדריכלית אחראית: תמר ברגר

איילון ערמון, יזם ומעצב תעשייתי, רכש לפני כעשור דירת גג קטנטנה בגודל עשרים מטרים רבועים בלבד ברחוב טשרניחובסקי בעיר. ערמון שזיהה את הפוטנציאל של גג הבניין, פנה אל הדיירים בהצעה לרכוש את הזכויות על שטח הגג בתמורה לחידוש, שיפוץ הבניין וחיזוק היסודות כנגד רעידות אדמה. תהליך האישור מול הדיירים ארך מספר שנים ולבסוף, לפני כחצי שנה, הסתיימו עבודות השיפוץ שארכו שנה ושלושה חודשים וערמון עבר לדירתו החדשה, יחד עם שני ילדיו ובת זוגו.

במסגרת השיפוץ שיזם ערמון, שהקדים את זמנו שכן היום התהליך מוכר יותר בשם תמ"א 38, נוספו לבניין שתי קומות. הדירה המשופצת בנויה כיום מארבעה מפלסים וכוללת חמישה חדרים רחבי ידיים, חלל מגורים מרשים עם תקרה בגובה כפול ונוף מרהיב לעיר ולצמרות העצים. הקונספט העיצובי: להכניס את הנוף העירוני אל תוך הבית, וכך לכל חדר ישנה גם יציאה למרפסת, מה שמעניק תחושת מרחב והתחברות לעיר הרוחשת ולגן מאיר השלו.

ריבוי המפלסים, שלעיתים נתפס כחיסרון, נוצל לצורך הפרדה טבעית ונכונה בין חללי המגורים השונים. כך, למשל, הילדים המתבגרים יכולים ליהנות מפרטיות מלאה במפלס הפרטי שלהם. גם עיצוב הפנים בוצע  על ידי ערמון והוא עשה שימוש בחומרים במצבם הגולמי כמו רצפת בטון בקומת הכניסה, פרקט עץ אורן צבוע שחור בחדרי השינה ודק אורן במרפסות. התקרה מעוטרת בקורות פלדה שנצבעו בלבן. הריהוט בדירה מורכב משילוב של רהיטים מעוצבים של ערמון לצד פריטים ורהיטים בסגנון עתיק ואבזור מודרני, כמו למשל מנורה שעיצב פיליפ סטארק.

כתובת: רחוב טשרניחובסקי 39, דירה 13

דירת גג מזערית הפכה לווילת ארבעה מפלסים. תכנון ועיצוב: אילן ערמון ותמר ברגר

 
צילום׃  עמרי אמסלם
חלל מגורים מרשים עם תקרה בגובה כפול. תכנון ועיצוב: אילן ערמון ותמר ברגר
 
צילום׃  עמרי אמסלם
 
חמישה חדרים רחבי ידיים. תכנון ועיצוב: אילן ערמון ותמר ברגר
 
צילום׃  עמרי אמסלם
 
יציאה למרפסת מכל חדר. תכנון ועיצוב: אילן ערמון ותמר ברגר
 
צילום׃  עמרי אמסלם
 
חדר רחצה עם נוף. תכנון ועיצוב: אילן ערמון ותמר ברגר
 
צילום׃  עמרי אמסלם
 
ריבוי מפלסים. תכנון ועיצוב: אילן ערמון ותמר ברגר
צילום׃  עמרי אמסלם
 
שימוש בחומרים במצבם הגולמי. תכנון ועיצוב: אילן ערמון ותמר ברגר
 
צילום׃  עמרי אמסלם
 
וילה על הגג, כבר אמרנו? תכנון ועיצוב: אילן ערמון ותמר ברגר
 
צילום׃  עמרי אמסלם
 

 

הדירה הקטנה והמפתיעה במרכז העיר

שטח הדירה: 37 מ"ר
מעצבת: נטע-לי פלד

כל תל אביבי יודע שמגורים בעיר הגדולה גובים מחיר. בשביל ליהנות ממה שיש לעיר הגדולה להציע צריך לשלם מחיר, ולפעמים אין ממש ברירה אלא להסתפק בחלל מגורים קטן. האתגר להפוך חללי מגורים זעירים לבתים שירגישו מרווחים ונעימים ויענו על כל הפונקציות ההכרחיות לדיירים, היה גם אתגרה של מעצבת הפנים הצעירה, נטע-לי פלד.

פלד מצאה פתרונות יצירתיים עבור הדירה שלה ושל בן זוגה. השינוי, שהיה אמור להיות מזערי, הפך לבסוף לשיפוץ יסודי. דירת החדר, 37 מ"ר, נפתחה לחלל אחד ונבנתה מחדש כדי לאפשר חלוקה נכונה לשני חדרים. שתי המרפסות הצרות סופחו לחלל והגדילו את שטח הסלון והמטבח.

העיצוב נקי ומינימליסטי עם רצפת גרניט פורצלן דמוי פרקט, שמעניק תחושת רצף ומרחב. כמו כן, נבחר ריהוט בהיר ומרחף כדי ליצור אשליית המשכיות. המטבח שנמצא באופן ספייס יחד עם הסלון, הוא אומנם קטן למראה, אך מאובזר באופן מלא. טריקים עיצוביים קטנים כמו משטח עבודה ברוחב שבעים סנטימטרים מאפשר לדייריו ליהנות ממלאכת הבישול. יחידות המטבח התחתנות מרחפות כעשרה סנטימטרים מהרצפה ומפחיתות מהעומס בחלל.

את המשימה להגדיל את החלל יישמה פלד גם בחדר הרחצה הקטן, שם נתלתה מראה צרה וארוכה לאורך הקיר כדי ליצור תחושה של גודל ומרחב. התאורה בדירה מאירה מהרצפה אל התקרה כדי ליצור אשליה שגם התקרה גבוהה יותר.

כתובת: רחוב הקליר 21, קומה 3, דירה 10

 

פתרונות יצירתיים לדירה קטנה. עיצוב: נטע-לי פלד
צילום׃  עמרי אמסלם
 
הדירה החשוכה נפתחה לחלל אחד. עיצוב: נטע-לי פלד
 
צילום׃  עמרי אמסלם
שתי מרפסות צרות הצטרפו לחלל המרכזי. עיצוב: נטע-לי פלד
 
צילום׃  עמרי אמסלם
 
משטח עבודה ברוחב שבעים סנטימטרים במטבח. עיצוב: נטע-לי פלד
 
צילום׃  עמרי אמסלם
 
מראה צרה וארוכה לתחושת מרחב. עיצוב: נטע-לי פלד
 
צילום׃  עמרי אמסלם
תאורה מהרצפה לתקרה. עיצוב: נטע-לי פלד
צילום׃  עמרי אמסלם
ריהוט שאינו חוסם את החלל. עיצוב: נטע-לי פלד
צילום׃  עמרי אמסלם
 

 

דירת נופש בצפון הישן

שטח הדירה: 45 מ"ר
אדריכל: אילן הלחמי

הדירה הקטנטנה בצפון הישן של העיר הפכה עבור הדיירים, זוג שחי מחוץ לעיר עם ילדיו, לדירת נופש עירונית בסופי שבוע. לרוב, זוגות רבים נוהגים לחכות עד שהילדים יפרחו מהקן אבל במקרה הזה הזוג לא התאפק וביקש להנות משני העולמות. השילוב של דירה ברחוב שקט וצדדי בלב תל אביב, מרחק הליכה לכל מקום מרכזי וקירבה לים, הובילו אותם לרכוש את הדירה, לשפץ ולהפוך אותה לדירת מפלט אורבנית.

הדירה, שנמצאת בקומה שלישית בבניין ללא מעלית ונבנתה בשנות החמישים, לא עברה כל שיפוץ. האדריכל, אילן הלחמי, התבקש להפוך אותה לבית חם ופונקציונלי שמכיל סלון, פינת עבודה ומטבח. חדר השינה הופרד בדלתות הזזה אשר מאפשרות לו להיות חלק מהחלל במשך היום, אבל גם להפוך לחלל אינטימי וסגור בלילה. חדר הרחצה אינו חלק מחדר השינה אלא חדר בפני עצמו. חלק גדול מהתכנון בדירה הוקדש ליצירת שטחי אחסון אסתטיים בעלי נפח מספק. כך לדוגמא, מכונת הכביסה נמצאת בתוך ארון דמה בחדר האמבטיה כשהחלק שמאכלס אותה נראה כמו יחידת מגירות שאינן נפתחות.פתרון אחסון נוסף נמצא בכניסה לבית - ארון שעוצב כמו פסל סביבתי.

בעיצוב הפנים של הדירה, רמזים ומחוות לתרבות היפנית, שהיא חלק מעיסוקם של בני הזוג, כמו למשל דלתות השוג'י שהן דלתות ההזזה המפרידות בין החלל הציבורי וחדר השינה, והטוקונומות, שהן מגרעות בקיר להצגת חפצי אמנות. ברחבי הדירה פזורים גם כלים ואבזור מסורתי שנקנו ביפן.


כתובת: רחוב מיכה 5, קומה 3, דירה 11

 

דירת מפלט אורבנית. אדריכל: אילן הלחמי
 
צילום׃  עמרי אמסלם
 
ניצול אופטימלי של שטח קטן. אדריכל: אילן הלחמי
צילום׃  שי אפשטיין
 
תחריטים על הארונות. אדריכל: אילן הלחמי
צילום׃  שי אפשטיין
 
מחוות לתרבות היפנית. אדריכל: אילן הלחמי
צילום׃  שי אפשטיין
 
סלון, פינת עבודה ומטבח בחלל אחד. אדריכל: אילן הלחמי
 
צילום׃  שי אפשטיין
 
חדר השינה הופרד בדלתות הזזה. אדריכל: אילן הלחמי
 
צילום׃  שי אפשטיין
 

 

בית השגריר ביפו

שטח: 800 מ"ר
אדריכל: יצחק רפפורט

בית השגריר הצרפתי ביפו הוקם במקור כווילה מפוארת עבור מוחמד עבד אל-רחים, שנחשב לאחד מעשירי העיר. הבית, שנבנה בשנת 1935, תוכנן על ידי האדריכל התל אביבי יצחק רפפורט ונבנה בסגנון מודרני עם שילוב של מוטיבים מוסלמים. הבית משתרע על פני 800 מ"ר - מבחוץ הוא נראה כמו וילה מודרנית אך מבפנים הוא מעוצב כבית ערבי מסורתי, שבו אגף הנשים מתקיים באופן עצמאי מיתר חלקיו.

בקומת הכניסה ממוקם הסלון המפואר, חדר האוכל וחדר פרטי ששימש את אל-רחים ובו תקרה בגובה 4.5 מטר. בחלק אחר בקומת הקרקע, ממוקם אגף פרטי ששימש את הנשים והילדים. בקומה השנייה ממוקם חדר השינה של בעל הבית הכולל חדר ארונות וחדר רחצה פרטי, ממנו אפשר לצאת למרפסת גדולה שמשקיפה אל הים התיכון.

מתחת למבנה הוקם אולם וסביבו נשתלה גינה מטופחת ומרהיבה ובה בריכת נוי. בשנת 1949 השכיר מוחמד עבד אל-רחים את המבנה לשגרירות צרפת בישראל, ומספר שנים לאחר מכן, בתיווכו של רפפורט, הוא מכר לה אותו תמורת 250,000 ליש"ט, ועזב את הארץ לפריז. מאז משמש המבנה כמשכנו הרשמי של שגריר צרפת בישראל.

למעט שינויים ספורים שנעשו בפיקוחו של עודד רפפורט (בנו של יצחק רפפורט), כמו מטבח חדש ומאובזר, העיצוב המקורי של הבית לא השתנה. על פי שגרירות צרפת, ישנם פרטים רבים בבית שכדאי לשים אליהם לב כמו הסלון שמעוצב בסגנון ארט-דקו, הדלתות והחלונות המקוריים שעשויים מעץ מסיבי והאמנות הצרפתית שמוצגת על הקירות, כמו צילומים של רוֹבֵּר דוּאַנוֹ. הצצה אל בית השגריר היא גם הזדמנות להיחשף לחברות שצמחה בין האדריכל היהודי וחברו הערבי הידוע, ולדרך בה החברות הזאת משתקפת בבנייה ובעיצוב.


כתובת: רחוב טולוז 1 בשכונת גבעת עלייה ביפו.

 

ווילה מפוארת שנבנתה במקור עבור מוחמד עבד אל-רחים. בית השגריר, אדריכל: יצחק רפפורט
צילום׃  בנג'מין הוגט
 
חללים רחבי ידיים. בית השגריר, אדריכל: יצחק רפפורט
 
צילום׃  בנג'מין הוגט
 
סגנון מודרני עם שילוב של מוטיבים מוסלמים. בית השגריר, אדריכל: יצחק רפפורט
 
צילום׃  בנג'מין הוגט
 
מעוצב כבית ערבי מסורתי. בית השגריר, אדריכל: יצחק רפפורט
 
צילום׃  בנג'מין הוגט
 
אגף נפרד לנשים והילדים. בית השגריר, אדריכל: יצחק רפפורט
 
צילום׃  בנג'מין הוגט
 
מבחוץ הוא נראה מודרני. בית השגריר, אדריכל: יצחק רפפורט
 
צילום׃  בנג'מין הוגט
 
 
 
 
 

 TLV HOMES בתים בתל אביב  TLV HOMES